15 IDEA DOORGIFT MURAH DAN BAJET

doorgift murah & bajet

15 IDEA DOORGIFT MURAH & BAJET
===============================

Korang pastilah teruja kan nak buat majlis perkahwinan yang meriah dan gempak gitu. Tapi mesti nak dalam bajet yang disediakan juga kan? Okay kami suka suka suka nak bagi 15 jenis doorgift idea yang sangat best! Jangan lupa share dan bagitau kawan-kawan lain juga ya! πŸ˜™πŸ˜˜

doorgift murah & bajet


 

1) Coklat Bar customade.

Sangat jimat kalau dapat beri pada tetamu coklat terutamanya tetamu kanak-kanak. Selalunya tak menjadi masalah juga nak beri tetamu dewasa coklat bar sebab menjadi kesukaan semua orang akan coklat. Cuma perlu labelkan nama pengantin pada bahagian pembalut dan nampak hasil yang menarik nanti. Di arkadius juga, coklat bar antara hotselling item kerana sangat murah dan jimat.

 

 

2) Biskut dalam plastik

Tak susah nak jimat! Beli je biskut coklat atau apa-apa jenis biskut dalam tin dan repack semula kecil-kecil dalam plastik. Letak tag dan ribbon dah memadai nampak comel.

 

4) Biskut dalam kotak

Biskut dalam kotak juga menjadi satu trend sekarang. Lebih murah dan jimat juga Cantik!

5) Set Hotel Amenities

Pernah pergi hotel kan? Mesti suka dengan segala shampoo dan sabun yang comel-comel tu. Boleh juga beri pada tetamu.

6) Air Botol

Balut saja air botol dengan kertas dah disiap print dengan design yang kita mahu. Pasti nampak lagi cute

doorgift murah & bajet

7) Coklat Bar TebalΒ 

Coklat bar jenis besar lebih nampak menarik dan mewah. Kalau siap ribbon lebih cantik.

8) Honey atau Jam in Jar

Mesti tetamu akan lebih teruja kalau dapat honey madu atau jem, sebab tak sabar juga untuk gunakan bila balik majlis nanti. Sangat cantik kalau ada kain dan tali begini.

9) Candies/ Asam dalam Jar

Memang sangat comel kalau dapat beri tetamu candy atau asam dalam jar botol. Tak sabar tetamu nak jadikan kudapan dalam kereta.

10) Classic Jar

Memang tak ramai yang berani tampil kelainan. Tapi memang sangat mewah dan grand kalau dapat sediakan classic jar sebegini. Sangat cantik juga.

11) Marshmallow/ Candies in Cone

Kegemaran semua kalau jenis tau. Budak-budak mesti suka

12) Cookies in Jar

Cookies dalam Jar pun dah popular sekarang. Cuma custome kan dengan letak tag dan ribbon saja

13) Sejadah Mini

Comel kan sejadah miniΒ  ni. Mesti tetamu suka. Bagi yang majlis akad nikah, aqiqah pun sangat sesuai.

 

NAK DOORGIFT YANG LEBIH CANTIK, BUDGET DAN EXCLUSIVE? BOLEH KE LINK INI YA.

take a tour

Leave a Reply