• Tips Buat Pengantin
  • Doa-doa Mencari Jodoh

    Melihat kawan-kawan yang sudah berumah tangga dan sering ditanya soalan bilakah turn anda pulak mesti membuatkan anda tak senang duduk dan memikirkan mengenai jodoh. Sebagai manusia yang percaya akan kuasa Allah, sentiasalah berikhtiar tanpa jemu inshaAllah ada jalannya. Salah satu ikhtiar adalah dengan meminta doa kepada Allah. Amalkan setiap malam Jumaat surah Alam Nasyrah 313 […]

  • Doorgift Murah & Bajet
  • Doorgift Candy Stone & Jelly Bean in Jar. Terima Kasih Cik Nabilah!

    Doorgift ni diorder oleh Cik Nabilah untuk majlis perkahwinannya. Cik Nabilah pilih dua jenis candy iaitu candy stone dan candy jelly bean. Doorgift candy ni nampak comel je dengan custom design tag dan riben ungu yang dipilih. Semoga majlis perkahwinan Cik Nabilah berjalan dengan lancar dan masjid yang dibina berkekalan sampai ke Jannah. Amin. Terima […]

  • Tips Buat Pengantin
  • Tips Memilih Pakej Perkahwinan

    Perkara yang paling selepas mengetahui tarikh perkahwinan adalah memilih pakej perkahwinan yang sesuai dan mengikut kemampuan. Anda haruslah membuat pilihan yang betul dan membuat perbandingan sebelum memilih dan membuat keputusan. Ini adalah tips yang boleh anda gunakan untuk memilih pakej perkahwinan anda. Tips memilih: Cari maklumat dan rujukan: Sebaiknya bakal pengantin perlu mempunyai pengetahuan tentang […]

  • Doorgift Murah & Bajet
  • Doorgift Pakej Paper Bag + Honey Jar 60ml + Chocolate Box + Face Towel. Terima Kasih Puan Hazlina!

    Assalamualaikum. Hari ni sis nak kongsi kan sikit tentang doorgift kami yang diorder oleh customer ni. Ni doorgift pakej paper bag + honey jar 60ml + chocolate box + face towel. Untuk doorgift kali ni Puan Hazlina yang order. Untuk ribbon boleh pilih warna dan tag pula boleh pilih design yang mcm mana. Cantik kan […]

  • Tips Buat Pengantin
  • Idea Hiasan Dessert Table

    Dessert table adalah antara booth yang paling digemari ketika majlis samada majlis aqiah, majlis perkahwinan ataupun majlis hari lahir. Ia juga menjadi satu kemestian dimajlis majlis pada zaman sekarang ni. So, kali ini kami akan kongsikan idea yang boleh digunakan untuk membuat dessert table dan langkah-langkah utk diy dessert table anda sendiri. Langkah-langkah untuk membuat […]

  • Tips Buat Pengantin
  • Tips Pilih Make Up Artis

    Make Up Artis atau MUA adalah antara orang yang paling penting dimajlis anda. Mereka adalah orang yang akan mencantikkan anda dihari perkahwinan anda dengan solekan. So, ini adalah tips untuk mencari MUA.  Tempahan awal – Pastikan tempahan dibuat awal agar anda mendapat Make Up Artist yang diingini. Buat perbandingan agar pemilihan anda adalah bertepatan dengan kehendak […]