5 Cadangan Pilihan Tempat Majlis Perkahwinan

5 Cadangan Pilihan Tempat Majlis Perkahwinan. Majlis perkahwinan sememangnya menjadi hari “Raja Sehari” buat pasangan pengantin melangsungkan hari bahagia mereka. Anda sedang mencari pilihan tempat untuk majlis perkahwinan anda? Kami ada 5 cadangan yang anda mungkin boleh pertimbangkan.

1: Dewan Serbaguna 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anda dan pasangan perlu menjemput tetamu yang ramai? Dewan serbaguna paling mudah kerana mampu memuatkan kapasiti tetamu yang ramai pada satu-satu masa dan harga sewaan juga murah. Namun, anda mungkin perlu berbelanja lebih sedikit untuk dekorasi dewan supaya tidak kelihatan terlampau kosong.

2: Rumah

 

 

 

 

 

 

 

 

Jika kediaman ibu bapa anda mempunyai laman yang luas, tidak salah jika anda mahu mengadakan majlis anda di rumah. Boleh jimat kos sewaan tempat dan tidak perlu booking tempat. Untuk membuat majlis anda lebih menarik, anda boleh gunakan marquee tent/see through tent/arabic tent sebagai alternatif untuk khemah sedia ada. Gunakan khemah ‘see through’ dengan hiasan lampu jika anda adakan majlis anda di sebelah malam untuk efek yang lebih menarik.

3: Restoran

 

 

 

 

 

 

 

 

Ada banyak restoran yang indah menawarkan pakej perkahwinan untuk sesiapa yang berminat mengadakan majlis di restoran mereka. Panorama yang cantik di restoran memberi plus point untuk tempat perkahwinan sebegini. Kadang kala, mereka juga ada menyediakan pakej lengkap meliputi pelamin persandingan.

4: Dewan bankuet/dewan besar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anda dan pasangan tidak suka panas dan mahukan dewan yang berkarpet untuk majlis anda? Cuba cari dewan bankuet/besar yang sedikit ekslusif. Sekarang ada banyak dewan perkahwinan yang menawarkan tempat yang berdingin hawa dan selesa untuk pasangan pengantin.

5: Banglo/Villa Sewaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ada sesetengah pasangan yang kediamannya mungkin kecil sedikit untuk diadakan majlis. Mungkin juga ada pasangan yang mahukan sedikit kelainan. Anda boleh menyewa banglo atau villa yang menawarkan servis untuk diadakan majlis perkahwinan.

 

Kredit : ikahwin.my

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign up to our newsletter!