tips akad nikah

7 Kriteria Isteri Dalam Pemilihan Jodoh.

7 Kriteria Isteri Dalam Pemilihan Jodoh. Kenali tips kriteria seorang isteri yang akan dipilih dalam pemilihan jodoh. Isteri merupakan pasangan hidup sehidup semati dan teman perkongsian segala suka dan duka. Amat penting sebelum memilih bakal isteri yang terbaik, perlu kepada pemilihan mengikut panduan yang telah diberikan oleh Nabi Muhammad S.A.W. Sebaik-baik jodoh yang bakal dijadikan …

7 Kriteria Isteri Dalam Pemilihan Jodoh. Read More »

Doa-doa Mencari Jodoh

Doa-doa Mencari Jodoh. Melihat kawan-kawan yang sudah berumah tangga dan sering ditanya soalan bilakah turn anda pulak mesti membuatkan anda tak senang duduk dan memikirkan mengenai jodoh. Sebagai manusia yang percaya akan kuasa Allah, sentiasalah berikhtiar tanpa jemu inshaAllah ada jalannya. Salah satu ikhtiar adalah dengan meminta doa kepada Allah. Amalkan setiap malam Jumaat surah Alam …

Doa-doa Mencari Jodoh Read More »

Tips Pilih Make Up Artis Yang Relevan!

Tips Pilih Make Up Artis Yang Relevan! Make Up Artis atau MUA adalah antara orang yang paling penting dimajlis anda. Mereka adalah orang yang akan mencantikkan anda dihari perkahwinan anda dengan solekan. So, ini adalah tips untuk mencari MUA.  Tempahan awal – Pastikan tempahan dibuat awal agar anda mendapat Make Up Artist yang diingini. Buat perbandingan agar …

Tips Pilih Make Up Artis Yang Relevan! Read More »

Tips Kecantikan Bakal Pengantin Kekal Berseri.

Tips Kecantikan Bakal Pengantin Kekal Berseri. Menjelang hari bahagia memeterai cinta pastinya mencetuskan pelbagai rasa. Gembira, teruja, berdebar dan segala macam perasaan semuanya ada. Kurangkan tekanan yang dirasa dan apa yang lebih penting tampilkan diri kamu cantik dan berseri! Seri wajah pengantin Makan kelopak bunga mawar selama 44 hari sebelum hari perkahwinan. Mulakan dengan bacaan …

Tips Kecantikan Bakal Pengantin Kekal Berseri. Read More »

Tips Menjaga Hati Pasangan Dalam Rumah Tangga

Tips Menjaga Hati Pasangan Dalam Rumah Tangga. Anda perlu buat sesuatu agar kasih dan sayang pasangan bertambah hangat pada anda meskipun yang baru berkahwin atau sudah lama berkahwin. Kat sini kami nak share sikit tips yang anda boleh buat untuk menambah kuat ikatan kasih sayang anda. Ikut Perintah Allah Ni adalah tips yang paling penting sekali dalam …

Tips Menjaga Hati Pasangan Dalam Rumah Tangga Read More »

Idea DIY Untuk Buku Tetamu Paling Simple!

Idea DIY Untuk Buku Tetamu Paling Simple! Buku tetamu adalah cara yang baik untuk melihat kembali dan mengingati orang yang anda kongsi detik-detik istimewa pada hari perkahwinan anda. Post kali ini kami akan memberi idea diy untuk buku tetamu yang menarik dan simple untuk anda buat dan gunakan di hari perkahwinan anda. Sticky notes dalam …

Idea DIY Untuk Buku Tetamu Paling Simple! Read More »

List Gambar Yang Wajib Ada Dalam Album Kahwin

List Gambar Yang Wajib Ada Dalam Album Kahwin. KLIK! KLIK! Gambar yang wajib ada dalam album kahwin anda untuk mengingati detik-detik bahagia anda yang diraikan bersama orang  tersayang. Post kali ni kami akan share list gambar yang akan buat anda gelak dan terkenang saat saat manis disebalik semua gambar. So, pastikan photographer anda tak miss …

List Gambar Yang Wajib Ada Dalam Album Kahwin Read More »

5 Tips Kurangkan Perbelanjaan Dalam Perkahwinan

5 Tips Kurangkan Perbelanjaan Dalam Perkahwinan. Tak ada bakal pengantin yang inginkan majlis yang ala-ala atau nak tak nak. Mungkin ada diantara anda yang inginkan majlis yang indah dan juga nampak mewah tetapi tak mahu menanggung hutang yang tinggi. Yalah, kalau nak majlis yang gilang gemilang, mestilah kosnya juga gilang gemilang jugakan?? Jadi bajet perkahwinan …

5 Tips Kurangkan Perbelanjaan Dalam Perkahwinan Read More »

Doorgift Drinking Water Seamaster 250ml

Doorgift Kahwin Mini Drinking Water Seamaster 250ml ni memang lah comel. Tak tau nak interprete kecomelan dia tu camna. Kalau berminat nak air drinking water seamaster 250 ml ni, kami sentiasa ade je ready stock. Korang boleh inform dulu, boleh pickup di Setia Alam nanti. Senarai harga untuk Doorgift Kahwin  Drinking Water Seamaster 250ml  ni ialah: 1 …

Doorgift Drinking Water Seamaster 250ml Read More »

Scroll to Top